وي با بيان اينکه در حال حاضر 102 موسسه آموزشي در اين حوزه مشغول به فعاليت هستند، گفت: چنانچه تعداد اين مراکز به 500 مرکز نيز برسد باز هم پاسخگوي متقاضيان نخواهد بود.
وي در خصوص شاغلاني که ارتباط مستقيم با صنعت گردشگري دارند، اظهار کرد: آمار شاغلان مستقيم در موسسات گردشگري رسمي کشور مثل هتلها، هتل آپارتمانها و مهمانپذيرها بيش از 34 هزار نفر است.
حمزهزاده افزود: در واحدهاي پذيراي بينراهي 10 هزار 155 نفر، راهنمايان 3 هزار و 353 نفر و در دفاتر خدمات مسافرتي بيش از 23 هزار نفر مشغول به کار هستند.
وي يادآور شد: همانطور که به آموزش حضوري توجه خاص داريم، لازم است از آموزش الکترونيک جهاني نيز در حوزههاي مختلف استفاده کنيم تا بتوانيم در روند توسعه گردشگري کشور برنامهريزي داشته باشيم.
حمزهزاده با اشاره به اينکه استفاده از نيروي آموزش ديده در تاسيسات گردشگري کشور از اهميت ويژهاي برخوردار است، تصريح کرد: در سالهاي گذشته در بحث درجهبندي و استانداردسازي هتلها به تجهيزات فيزيکي و ساختاري توجه بيشتري ميشد، اما در حال حاضر در کنار اين توجهات ساختاري به مباحثي همچون بهداشت آموزش نيروي انساني و ايمني نيز توجه ميشود.
وي بر ضرورت استفاده از راهنمايان دوره ديده در دفاتر خدمات مسافرتي تاکيد کرد و گفت: چنانچه دفاتر خدمات مسافرتي از راهنمايان دوره ديده در تورهاي گردشگري خود استفاده نکنند به مدت سه ماه تعليق خواهند شد.
حمزهزاده همچنين ضمن اشاره به تاريخچه صنعت گردشگري از ابتداي تاريخ گفت: هدف همه انسانها و دولتها در طول تاريخ رسيدن به گردشگري سازمان يافته بوده است و رسيدن به گردشگري پايدار و توسعه يافته از جمله اهداف سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در حال حاضر است.
در ادامه اين همايش رئيس هيات مديره انجمن کشور با اشاره به اينکه گردشگري در حال حاضر به عنوان يک اصل اساسي در کشور مورد توجه قرار گرفته است، گفت: تجربه به ما ثابت کرده است که صنعت نفت در توسعه کشور چندان تاثيرگذار نيست و مشکلي را حل نکرده است و توسعه کشور تنها با گردشگري امکان پذير است.
اسلامي در ادامه افزود: دولت نسبت به صنعت گردشگري وظيفهاي ويژه دارد که اين وظيفه ناشي از حقي است که مردم نسبت به گردشگري دارند و به همين واسطه توسعه صنعت گردشگري تکليف دولت است./115
انتهای پیام/